Vanliga frågor

Hur levererar ni canvastavlor?

Canvastavlorna levereras färdiga att hängas på vägg. De spänns upp på en 18mm eller 38mm djup kilram (beror på storlek) som fästs på baksidan, vilket gör att ramen inte syns.

Vad kostar frakten?

Avgift för frakt tillkommer med 39kr när du handlar för under 399kr. Order över 399kr är helt fraktfritt vid köp ur webbshopen.

Hempaket kostar 300kr.

Jag har svårt att bestämma vilken färg jag ska ha till väggdekor / väggtext.

Här hittar du färgkarta. I lager oftast vi har färger som inte finns i butiken, så kontakta oss om du önskar färg som inte finns i vårt standardsortiment.

Matt eller blank papper?

Styrkan med blanka papper är att bilder ger ett skarpare intryck. Nackdelen är förutom speglingen av ljuset att de är mycket känsligare för fingeravtryck eller repor. Med matt papper färgerna blir något mjukare. Men det är mer smaksak, sedan finns det bilder som mer eller mindre gör sig bättre på antingen blankt eller matt.

Vad är kilram?

En kilram är inte vilken dum träpinne som helst. En riktig kilram ska vara av god träkvalité. Dessutom ska ådringen ligga rätt. Man försöker alltid välja ut träslag som inte har växtvridigt sig. En kilram kan röra på sig i varje hörn. Det sker genom en så kallad fjäder och not. Detta är kanske den viktigaste anledningen till att montera canvas och målarduk på just kilramar. Att de kan röra (flyta) sig i hörnen gör att man kan spänna duken till en mycket fin och slät yta. Dessutom kan man efterspänna duken om den börjat tappa spänst och blivit hängande. Mycket lättare än att montera av duken och sedan fösöka spänna om den. Kilramar har något vi kallar för duksläpp, det är en liten kant eller lutning som gör att tyget flyter snyggt och fritt från sida till sida. En viktig liten detalj.

Vad är det för skillnad på affischer, planscher, posters, prints ?

Det är ingen skillnad alls! Det är allesammans samma sorts produkt, vi har bara varierat benämningen på våra posters och prints.

Måste jag montera ihop canvastavlan själv?

Nej. Våra canvastavlor är färdigmonterade. Klara att hängas upp på väggen.

Uppspänd canvas som börjar hänga?

Förmodligen har tyget eller duken blivit utsatt för fukt, värme, kyla eller annan snabb förändring. När den sedan kommer in i rumstemperatur kan detta ske. Använd då kilarna för att efterspänna med. Knacka försiktigt runt om. Lika mycket på alla kilar tills canvasduken eller målarduken blir plan och slät igen. Knacka hellre flera varv än att spänna för mycket direkt. Lite grann i taget och flera varv runt är knepet för bästa resultat.

Har min beställning gått igenom?

En orderbekräftelse ska ha skickats till din angivna mejladress när ordern är lagd. Om du har fått bekräftelsen har ordern gått igenom och dina varor kommer att skickas inom angiven tid. Om du inte har fått en orderbekräftelse och du inte hittar något mejl i ditt skräppostfilter har ordern troligen inte gått igenom. Kontakta oss gärna om du är osäker.

Kan jag förlänga krediten på min faktura?

För frågor kring din faktura hänvisar vi till Klarna, på Klarna.se eller 08-120 120 00.

Vad är väggdekor?

Väggdekor är självhäftande dekoration eller dekal.

Väggdekor har inte någon bakgrund på dekalen.

Den levereras färdig i tre lager: bakgrundspapper, de utskurna figurerna och appliceringspapper.Ibland levereras motivet uppdelat för det är olika färger eller för att underlätta montering.

Väggdekor sitter uppe så länge som du vill och du bestämmer själv när du vill ta ned den.

Kan bildekal förstöra lackeringen?

Nej. vi använder vinyl från Tyskland - Oracal. Den är särskild utformat för detta syfte.

Hållbarhet är från 3-12 år.( beror på färg) Om vi gör hel foliering då använder vi folie som har högst hållbarhet.

Hur kan priset vara så lågt – vad är haken?

Vår affärsmodell bygger på att erbjuda professionella utskrifter, canvastavlor, väggdekor, bildekor mm till lägsta möjliga pris och med bästa kvalité. Vi har väldigt många kunder och låga driftkostnader. Detta gör att priset ligger långt under det egentliga marknadsvärdet. Så låt dig inte luras av det låga priset – det finns ingen hake.

Har ni ångerrätt?

Alla våra väggtexter, tavlor, väggdekor, grafiska tryck, bildekor produceras efter din beställning, i den färg, stil och storlek som önskas. I och med detta är varje order, såväl ur standardsortiment som egen design, speciellt tillverkad för en specifik kund. Regeln om ångerrätt i Lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller alltså inte. Skulle din produkt vara felaktig eller trasig kontaktar du oss inom 14 dagar så löser vi såklart detta.

Andra butiker har lägre priser!?

Ett för lågt pris betyder låg kvalitet.

Levererar ni till företagskunder, myndigheter eller kommuner?

Ja, visst. Vi jobbar med flertalet företagskunder där den vanligast förekommande användningsområdet för våra produkter är stora utskrifte, canvastavlor monterade på kilram, dekaler, väggdekor , bildekor, dekaler för skyltfönster eller kontorsinredning mm. Vi levererar önskad beställning även till myndigheter, kommuner och landsting.

Kan jag dela väggtexten eller sätta upp den annorlunda?

Du kan alltid dela upp din text, om du inte vill sätta upp den som den levererats. Då klipper du emellan orden innan de sätts upp på väggen och så kan du placera dem precis hur du vill.

Varför ska man välja bildekor?

Först och främst det sparar lackeringen på din bil.

Om du vill fästa uppmärksamhet på din bil.

Stå ut från mängden.

Vad är väggtext eller väggord?

Väggtext och Väggord är text eller citat-dekor utskuret i självhäftande vinyl för snyggare hem inredning. Med väggtext eller väggord behöver du inte använda målarfärg och schabloner för att skriva väggtexter, namn, siffror eller ord på väggen i kök, hall, vardagsrum, badrum osv.

Jag fick bubblor när jag monterade väggdekoren, väggtexten eller bildekor.

Bubblor är oftast luftfickor. Dessa kan punkteras med en nål och sedan pressas ut med fingret. Väldigt små bubblor är oftast dammkorn eller ojämnheter på väggen. Det är väldigt viktigt att torka rent en extra gång innan du fäster dekoren. Var väldigt nogrann med rengörningen före och under väggdekor,bildekor montering så slipper du problem med bubblor.

Priser.

Kostnaden kan variera beroende på antal färger och storlek. Vi har konkurrenskraftiga priser. De flesta väggdekorer, väggtexter och bildekaler som säljes på marknaden är lika och är i väldigt begränsat storlek .Vi tillverkar personliga väggdekorer, bildekaler, väggdekaler anpassade för din inredning, bil och design och är exklusiva och finns i enstaka exemplar.

Hur mäts storleken på egen designat väggtext eller väggdekor?

Storkeken mäts från högsta punkt till lägsta punkt på bilder. På väggtext så mäter man den största bokstaven, så övriga blir lite mindre.

Vad är det för material som väggtext och väggdekor tillverkas i?

Alla våra väggtexter och dekorationer är tillverkade i tunn självhäftande vinyl, utskurna i en datoriserad skärmaskin.

Skadas väggen om dekoren tas bort?

Väggtext, väggdekor och väggord kan tas bort från målade väggar, vinyltapet och lackade ytor utan att skada väggen. Vi rekommenderar dock att man drar bort dekoren försiktigt och medvetet. Däremot så skadas papperstapet om väggorden tas bort.

Hur lång leveranstid har ni?

3-5 arbetsdagar.

Hur sätter jag upp min väggdekor - väggtext?

Våra vägtexter väggdekorer och väggord kommer i 3 lager: bakgrundspapper, vinyltexten och en överföringstape. Utförlig bruksanvisning medföljer varje leverans.

Läs mer …

Kan jag ta ner min väggord, väggtext och sätta upp den på en annan vägg?

Nej, väggtext och väggdekor kan inte monteras upp igen. Men du kan montera väggdekor eller väggtext på canvas duk, som kan fungera som vanligt tavla.

Hur tar jag bort dekoren?

När du inte längre vill ha väggdekor eller väggordet uppe eller ska det byta till ett annan dekor, så är det bara att dra bort vinyltexten bokstav för bokstav.

Kan väggdekor och väggord sitta utomhus?

Det går bra, men tänk på att montera dekor när det är plusgrader för att klister ska aktiveras.

På vad kan jag sätta väggtext och väggdekor?

Väggar, möbler, lådor, dörrar, kakel, glas osv. Dekor fäster allra bäst på släta underlag, Låt nymålad vägg torka minst en månad före montering av väggdekor, väggtext, väggord.

Vad har ni för köpvillkor?

Här kan du läsa våra köpvillkor i detalj-köpvillkor